grammarGrammarModalstoeflYDS

Modals Quiz 1

Modals Quiz

#1. Hurray! We --------- to school today because it is snowing so hard.

Answer : d) don’t have to go

#2. I know I --------- for a job, but there are so few jobs for a person of my abilities that it is discouraging.

Answer : b) ought to look

#3. Where have you been? You --------- here at 2 o'clock, and it's almost 3.

Answer : b) were supposed to be

#4. Sue has only been in Egypt for a year and she already speaks Arabic fluently. She --------- it that quickly. I'm sure she had started studying it before she left England

Answer : c) can’t have learned

#5. Would you mind --------- your music so loudly? I'm trying to study.

Answer : b) not playing


#6. These days, he --------- to stop smoking and playing cards as well because his wife is so strict with him, so his life will have changed completely soon.

Answer : b) is trying

#7. Sam is such a good swimmer that he --------- the Olympic record for the 100 metre race, but unfortunately, he didn't compete because of a pulled shoulder muscle.

Answer : c) could have broken

#8. He --------- as carefully as he claimed he was. Why did he bump into the lamp post then?

Answer : e) can’t have been driving

#9. You --------- me at work. The boss was really angry because he had warned me before about personal calls.

Answer : b) shouldn’t have phoned

#10. There are some sounds that are out of the range of the human ear but which dogs --------- .

Answer : c) can hear


#11. I'm so glad that I --------- to the meeting place on time yesterday despite the heavy traffic, or the boss would have been really annoyed.

Answer : a) was able to get

#12. Using the latest and most expensive technology, including nuclear batteries, space scientists --------- to the furthest reaches of our solar system now.

Answer : d) are able to probe

#13. While there seem to be plenty of unexploited petroleum reserves, some experts worry that there --------- .. enough to carry us through the next century.

Answer : a) may not be

#14. You look as if you are having trouble with your homework. --------- you like me to help you with it?

Answer : d) Would

#15. Though Sally --------- how to swim, when she met a young man who was a professional diver, she learned quickly.

Answer : e) didn’t know


#16. According to the weather report, it --------- . tomorrow, and if it does, we --------- . the hike I've been looking forward to.

Answer : c) may rain/will have to cancel

#17. Mike couldn't attend university because he --------- his family when his father died.

Answer : a) had to support

#18. Hey, watch where you are going! You -------- me!

Answer : a) could have killed

#19. I've heard that Mr Benner is the toughest teacher for this course. You --------- to get another teacher, or you can't get a good mark

Answer : a) had better try

#20. A: I hear a noise coming from the kitchen. B: My greedy brother --------- for something to eat.

Answer : a) must be looking


Finish

Results

-

Reading – Writing – Listening – Speaking – IELTS – should – have – shouldn’t – haven’t – hasn’t –  Could – might

Reading – Writing – Listening – Speaking – IELTS – should – have – shouldn’t – haven’t – hasn’t –  Could – might

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

TOEFL PLay Google App

Modals Quiz 1

Modals Quiz 1-min

You ——— the meeting this week if you are too busy. There is going to be another one next week and you ——— to that one.

a) might not attend/would go
b) needn’t attend/can go
c) can’t attend/have gone
d) won’t have attended/go
e) didn’t attend/used to go

Answer : b) needn’t attend/can go

You look as if you are having trouble with your homework. ——— you like me to help you with it?

a) Could
b) Did
c) May
d) Would
e) Shall

Answer : d) Would

I thought that I had my keys with me, but I can’t find them in my coat. I ——— them in my other coat.a) am supposed to leave

b) am able to leave
c) would rather have left
d) must have left
e) could leave

Answer : d) must have left

I’ve heard that Mr Benner is the toughest teacher for this course. You ——— to get another teacher, or you can’t get a good marka) had better try

b) must have tried
c) have tried
d) would try
e) might have tried

Answer : a) had better try

You ——— to bed early the night before an exam. A good night’s sleep will do you more good than studying all night and then falling asleep in the exam.

a) will have gone
b) may go
c) ought to go
d) would go
e) would rather

Answer : c) ought to go

Would you mind ——— your music so loudly? I’m trying to study.

a) not play
b) not playing
c) didn’t play
d) ot to play
e) haven’t played

Answer : b) not playing

The former president never ——— to the press, but this one is much more accessible.

a) could have talked
b) should be talking
c) must have talked
d) has to talk
e) used to talk

Answer : e) used to talk

Hurray! We ——— to school today because it is snowing so hard.

a) haven’t been going
b) shouldn’t have gone
c) must not have gone
d) don’t have to go
e) may not have gone

Answer : d) don’t have to go

Wilber ——— smoking and eating meat after his heart attack, but he didn’t and now he has had a second one.

a) should have stopped
b) must have stopped
c) was able to stop
d) will have stopped
e) used to stop

Answer : a) should have stopped

According to the weather report, it ——— . tomorrow, and if it does, we ——— . the hike I’ve been looking forward to.

a) ought to rain/cancelled
b) must rain/were able to cancel
c) may rain/will have to cancel
d) would be raining/had to cancel
e) has been raining/must cancel

Answer : c) may rain/will have to cancel

Modals