VOCABULARY

Vocabulary

Online Quizzes
Vocabulary Exercise -1
Vocabulary Exercise -2
Vocabulary Exercise -3
Vocabulary Exercise -4
Vocabulary Exercise -5
Vocabulary Exercise -6
Vocabulary Exercise -7
Vocabulary Exercise -8
Vocabulary Exercise -9
Vocabulary Exercise -10
Vocabulary Exercise -11
Vocabulary Exercise -12
Vocabulary Exercise -13
Vocabulary Exercise -14
Vocabulary Exercise -15

 

Choose the correct word.

#1. ....... in this classroom is going to have a picnic today.

#2. I want to go in but unfortunately they aren't talking any .......

#3. The circus was very .......!

#4. The mailman was here to ....... the mail.

#5. If you ....... water it becomes ice.

Finish

Results

Share your score!
Tweet your score!

HD Quiz powered by harmonic design

VOCABULARY

Exercise -1

Choose the correct word.

1. Our holiday was spoiled by bad __ .

A) weather

B) whether

Correct word : weather

2. There are several big parks in London __ Hyde Park.

A) beside

B) besides

Correct word : beside

3. The information comes through secret __ .

A) canal

B) channels

Correct word : channels

4. We __ his excuse.

A) accepted

B) excepted

Correct word : accepted

5. It will go __ with the murderer if he is caught.

A) hard

B) hardly

Correct word : hard

6. Windsor __ on the Thames of London.

A) lies

B) lays

Correct word : lies

7. I have to __ you that our business with that company is very important to us.

A) remember

B) remind

Correct word : remind

8. The boys __ the old barn for use by the club.

A) adapted

B) adopted

Correct word : adapted

9. The captain ordered all the __ to be fired.

A) canons

B) cannons

Correct word : cannons

10.The mercury in the thermometer is __ to changes in temperature.

A) sensitive

B) senseble

Correct word : sensitive

11 .The disease __ his mind so that he could not remember what he had done.

A) effected

B) affected

Correct word : affected

12.The population of this town has been __ for ten years at about 5000 people.

A) stationary

B) stationery

Correct word : stationary

13. It isn’t very __ to leave the lights on when you’re not in the room.

A) economic

B) economical

Correct word : economical

14.Do you believe in the __ that all men are equal?

A) principal

B) principle

Correct word : principle

15.You are __ losing your things!

A) continuously

B) continually

Correct word : continually

16. The police are on the __ of the thieves.

A) cent

B) scent

Correct word : scent

17. Witnesses __ the policemen’s statement.

A) collaborated

B) corroborated

Correct word : corroborated

18. His blood __ the ground.

A) dyed

B) died

Correct word :  dyed

19. A _ referee will judge a basketball game fairly.

A) disinterested

B) uninterested

Correct word : disinterested

20. He was only three years old when his family __ from Germany.

A) immigrated

B) emigrated

Correct word : emigrated

21. If you want to speak English fluently, you need more English __ .

A) practice

B) practise

Correct word : practice

22. I __ too much. I’m going to have a diet.

A) weight

B) weigh

Correct word : weigh

23. The police found a __ body in the river.

A) dead

B) died

Correct word : dead

24. I need your __ on this paper. Could you do it just now?

A) signature

B) sign

Correct word : signature

25. Let’s meet at seven o’clock. Will that time __ you?

A) suitable

B) suit

Correct word : suit

Vocabulary

Exercise-2

Define whether the following sentences are TRUE (T) or FALSE (F). Correct mistakes.

1. Do you think that its difficult to learn a foreign language?
2. The modem art piece they chose was plain but bold.
3. The principle fact I would like you to remember concerns the human personality.
4. Are you quite sure you wish to spend that much for one chair?
5. His wife was formerly married to the Spanish Ambassador.
6. Her parents are quite old, but relatively healthful.
7. The young actress was able to create the allusion.that she was middle-aged.
8. From reading his letter, I inferred that he was having financial problems.
9. He put his keys in his coat pocket so that he would not loose them.
10.Can you let the student continue with this course if he makes up all missed work?
11.Please leave him find out the truth by himself.
12.I do not trust that man; he has absolutely no principles.
13. I most fell off my seat laughing when I saw the clown chase the bull.
14.I think my battery has a loose connection.
15.Are you trying to infer that I should study more?

Vocabulary

Answers

1. F, it’s difficult 6. F, healthy 11. F,lethim
2. T 7. F, illusion 12.T
3. F, principal 8. T 13.F, almost fell off
4. T 9. F,lose 14.T
5. T 10.T 15. F, try ing to imply

Vocabulary

Exercise 3

Define whether the sentences are TRUE (T) or FALSE (F). Pay attention to word choice.

1. He has all ready spent next month’s allowance.
2. Marry looked all day for clothes suitable to cover the worn pillows.
3. Will John take his doctor’s advice?
4. In a surprise vote the board excepted John from membership.
5. Can you get everybody altogether for the meeting in ten minutes?
6. Helen enjoys wearing the clothes she designs.
7. The two political candidates certainly differed loudly from each other.
8. One reason people will emigrate from their country is to escape political persecution.
9. Did you look besides the sofa for your book?
10. Do not try to drive further today.
11. Will you accept my apologies?
14. Why did so many people immigrate from Uruguay to go to Australia?
13. I was surprised at the advise he gave me.
14. Steve differs with his father in physical appearance.
15. Let me give you some farther instructions.

Vocabulary

Answers

1. F, already 6. T 11.T
2. F, cloth 7. F, differed loudly with 12.F, emigrate from
3. T 8. T 13.F, advice
4. T 9. F, beside the sofa 14.F, differs from
5. F, all together 10.F, farther 15.F, further instruction

Exercise-4

Define whether the following sentences are TRUE (T) or FALSE (F). Correct mistakes.

1. The whether is usually nice in Hawaii all year round.
2. They’re buying a home in the city next year.
3. We met two of my father’s business associates at the dinner.
4. Did you find out whose coming early?
5. I love to browse in stationary stores.
6. Bob thinks this material is too difficult for first-year students.
7. The students left there books on the floor during the exam.
8. The audience applauded respectively at the end of her speech.
9. Do not send any of these booklets too people who did not put their complete address on the form.
10. He parked his car on the street so that he would not have to pay for parking in the garage.

Vocabulary

Answers

1. F, weather 5. F, stationery 9. F, to people
2. T 6. T 10.T
3. T 7. F, their books
4. F, who’s coming 8. F, respectfully

Exercise -5

Define whether the sentences are TRUE (T) or FALSE (F). Pay attention to the part of speech according to the suffix.

1. Bob hopes to beauty his home by painting and carpeting.
2. Lawrence is a very happily man.
3. Japan is a very populous nation.
4. What do you think is the real of that situation?
5. Her manner was friendly and natural.
6. Dr. Smith’s capacity for hard work was incredible.
7. I never questioned his accurately.
8. Jane was surprised that he spoke so childish.
9. That new medicine will not be readily available until next year.
10. Does the book list the populous of that country in 1950?
11. I was amazed at her natural beauty.
12. His illness was chronically.
13. He had an unhappy childlike.
14. You should realize the truth.
15. That country has a very large populate.

Vocabulary

Answers

1. F, to beautify 6. T 11.T
2. F, happy 7. F, accuracy 12. F, chronic
3. T 8. F, childishly 13. F, childhood
4. F, the reality 9. T 14.T
5. T 10. F, the population 15.F, population

Exercise -6

1) Write the letter of the choice that is most nearly the same in meaning as the word on the left.

1. a fiction

A) falsehood

B) fact

C) books

D) words

Answer : falsehood

2. a theory

A) research

B) thought

C) question

D) explanation

Answer : explanation

3. to overwhelm

A) climb

B) overpower

C) finish

D) rebuild

Answer : overpower

4. security

A) courage

B) danger

C) protection

D) happiness

Answer : protection

5. to determine

A) go around

B) find out

C) delay

D) work

Answer : find out

6. an emotion

A) movement

B) reason

C) feeling

D) goal

Answer : feeling

7. an impression

A) opinion

B) result

C) income

D) example

Answer : opinion

8. to investigate

A) examine

B) hire

C) accuse

D) admire

Answer : examine

9. to convince

A) find guilty

B) annoy

C) join

D) persuade

Answer : persuade

10. to preserve

A) protect

B) serve

C) get ready

D) destroy

Answer : protect

11. dramatic

A) noisy

B) hidden

C) very noticeable

D) very famous

Answer : very noticeable

12. economical

A) funny

B) thrifty

C) wastefu

l D) simple

Answer : thrifty

13. a burden

A) sound

B) package

C) detail

D) hardship

Answer : detail

2) Write the letter of the choice that is most nearly the opposite in meaning to the word on the left.

14. thorough

A) blocked

B) gentle

C) famous

D) careless

Answer : gentle

15. to bewilder

A) confuse

B) make clear to

C) curse

D) bless

Answer : make clear to

16. legible

A) not logical

B) slow

C) unclear

D) brief

Answer : unclear

17. to comprehend

A) misunderstand

B) go alone

C) be alike

D) fail

Answer : misunderstand

18. frank

A) dishonest

B) unknown

C) not reliable

D) unfriendly

Answer : dishonest

19. earnest

A) likable

B) insincere

C) unable to earn

D) messy

Answer : insincere

20. to dispose of

A) keep

B) throw away

C) lose

D) find

Answer :

21. to restore

A) remember

B) destroy

C) shop

D) awaken

Answer : remember

22. evident
A) rareB) hiddenC) wrongD) everywhere

Answer : hidden

23. extravagant

A) indoors

B) spending too much

C) thrifty

D) friendly

Answer : thrifty

24. inferior

A) outer

B) courageous

C) possible

D) better

Answer : better

25. to deceive

A) build

B) tell the truth to

C) cheat

D) go up

Answer : tell the truth to

Vocabulary

Exercise 8

1) Write the letter of the choice that is most nearly the same in meaning as the word on the left.

1. unanimous

A) in full agreement

B) not together

C) unhappy

D) pleased

Answer :  in full agreement

2. to possess

A) be lawful

B) lose

C) have

D) disobey

Answer : have

3. to exhaust

A) leave

B) use up

C) put out

D) do

Answer : use up

4. a procedure

A) method

B) protection

C) example

D) reward

Answer : method

5. to assume

A) collect

B) deny

C) attend

D) suppose

Answer : suppose

6. reliable

A) well-known

B) related

C) trustworthy

D) trusting

Answer : trustworthy

7. the stress

A) location

B) tension

C) rule

D) time

Answer : tension

8. to deprive of

A) suggest to

B) believe

C) disapprove of

D) take away from

Answer : take away from

9. the vicinity

A) sight

B) neighborhood

C) energy

D) possibility

Answer : neighborhood

10. an objection to

A) goal

B) thing

C) reason against

D) reason

Answer : reason against

11. a resource

A) supply

B) reason

C) goal

D) method

Answer : supply

12. to hesitate

A) wonder

B) cause

C) delay

D) break

Answer : delay

13. an objective

A) reason against

B) purpose

C) puzzle

D) supply

Answer : purpose

Vocabulary

Exercise 9

Vocabulary

2) Write the letter of the choice that is most nearly the opposite in meaning to the word on the left.

14.a conflict

A) agreement

B) argument

C) gift

D) idea

Answer : agreement

15.to originate

A) end

B) begin

C) remember

D) forget

Answer : end

16. external

A) outer

B) inner

C) upper

D) lower

Answer : inner

17.to penalize

A) admire

B) free

C) reward

D) entertain

Answer : reward

18.to vary

A) keep the same

B) warm

C) change

D) attack

Answer : keep the same

19. a remedy

A) need

B) cure

C) extra

D) poison

Answer : poison

20.sufficient

A) comfortable

B) organized

C) not enough

D) unimportant

Answer : not enough

21. current

A) electrical

B) by hand

C) not attractive

D) out-of-date

Answer : out-of-date

22. incredible

A) amazing

B) believable

C) not natural

D) asleep

Answer : believable

23.to maintain

A) stop

B) believe

C) doubt

D) ignore

Answer : stop

24.maximum

A) biggest

B) most

C) least

D) hardest

Answer : least

25.to protest

A) broadcast

B) hide

C) notice

D) approve of

Answer : approve of

Vocabulary

Exercise 10

1) Write the letter of the choice that is most nearly the same in meaning as the word on the left.

1. to transform

A) build

B) change

C) make difficult

D) cross

Answer : change

2. to pursue

A) follow

B) run from

C) suggest

D) create

Answer : follow

3. to accompany

A) avoid

B) go with

C) invite

D) visit

Answer : go with

4. to propose

A) aim for

B) ignore

C) suggest

D) be proper

Answer : suggest

5. an emphasis

A) special attention

B) possibility

C) lack of importance

D) answer

Answer : special attention

6. a surplus

A) subtraction

B) extra

C) a lot

D) answer

Answer : extra

7. to detect

A) discover

B) make

C) follow

D) commit a crime

Answer : discover

8. a potential

A) favorite

B) possibility

C) refusal

D) desire

Answer : possibility

9. a conscience

A) awareness

B) rule

C) agreement

D) moral sense

Answer : moral sense

10. to interpret

A) notice

B) explain

C) chase

D) enter

Answer : explain

11. a variety

A) interest

B) health

C) leftover

D) assortment

Answer : assortment

12. a challenge

A) smth. demanding

B) first choice

C) importance

D) change

Answer : smth. demanding

13. to counsel

A) meet

B) elect

C) give advice to

D) attract

Answer : give advice to

 

Exercise 11

Vocabulary

2) Write the letter of the choice that is most nearly the opposite in meaning to the wordon the left.

14.ultimate

A) least

B) greatest

C) oldest

D) unknown

Answer : least

15. establish

A) notice

B) recognize

C) hide

D) destroy

Answer : destroy

16. vague

A) clear

B) healthy

C) weak

D) normal

Answer : clear

17. peculiar

A) serious

B) independent

C) unimportant

D) normal

Answer : normal

18. scarce

A) helpful

B) common

C) inexpensive

D) clear

Answer : common

19. fertile

A) extra

B) main

C) not fruitful

D) most important

Answer : not fruitful

20. solitary

A) usual

B) incorrect

C) immoral

D) with others

Answer : with others

21. principal

A) unhappy

B) least important

C) not famous

D) greatest

Answer : least important

22.wholesome

A) detailed

B) unhealthy

C) not busy

D) forgotten

Answer : unhealthy

23. to complicate

A) destroy

B) leave

C) make simple

D) disapprove

Answer : make simple

24. dependent

A) indirect

B) independent

C) uncommon

D) simple

Answer : independent

25. a preference

A) favorite

B) assortment

C) dislike

D) worry

Answer : dislike

Vocabulary

Exercise 12

l) Write the letter of the choice that is most nearly the same in meaning as the word on the left.

1. to exaggerate

A) leave

B) overstate

C) worsen

D) ignore

Answer : overstate

2. to aggravate

A) get together

B) worsen

C) win

D) expect

Answer : worsen

3. to demonstrate

A) sell

B) give

C) harm

D) show

Answer : show

4. to analyze

A) study

B) use

C) show

D) entertain

Answer : study

5. a category

A) kindness

B) horror

C) type

D) assortment

Answer : type

6. distinct

A) clear

B) far

C) helpful

D) loud

Answer : clear

7. to represent

A) give

B) expect

C) answer

D) be a symbol for

Answer : be a symbol for

8. a frustration

A) wish

B) disappointment

C) decrease

D) charity

Answer : disappointment

9. to coincide

A) pay

B) overstate

C) get in the way

D) happen together

Answer : happen together

10. to anticipate

A) battle

B) worsen

C) expect

D) free

Answer : expect

11. the frequency

A) power

B) visit

C) victory

D) oftenness

Answer : oftenness

12. to utilize

A) study

B) overstate

C) make use of

D) be a symbol for

Answer : make use of

13. a triumph

A) effort

B) success

C) battle

D) loss

Answer : success

Exercise 13

Vocabulary

2) Write the letter of the choice that is most nearly the opposite in meaning to the word on the left.

14. miserable

A) able

B) comfortable

C) expensive

D) small

Answer : comfortable

15. abundant

A) found

B) rare

C) faraway

D) unimportant

Answer : rare

16. to cease

A) lose

B) leave

C) continue

D) find

Answer : continue

17. humane

A) dead

B) wild

C) cruel

D) alive

Answer : cruel

18. reluctant

A) willing

B) angry

C) active

D) not active

Answer : willing

19. considerable

A) unkind

B) comfortable

C) small

D) accidental

Answer : small

20. unstable

A) steady

B) outdoors

C) cruel

D) pleasant

Answer : steady

21. critical

A) rare

B) small

C) common

D) approving

Answer : approving

22. deliberate

A) loud

B) accidental

C) hidden

D) late

Answer : accidental

23. obnoxious

A) pleasant

B) healthy

C) strong

D) pleased

Answer : pleasant

24. intentional

A) outward

B) accidental

C) unlikely

D) unclear

Answer : accidental

25. to linger

A) yell

B) stay

C) remain quiet

D) rush away

Answer : rush away

Vocabulary

Exercise 14

1) Write the letter of the choice that is most nearly the same in meaning as the word

1. to inhabit

A) enter

B) live in

C) get used to

D) understand

Answer : live in

2. to fulfill

A) fill up

B) correct

C) carry out

D) carry

Answer : carry out

3. to influence

A) avoid

B) force

C) please

D) affect

Answer : affect

4. to transfer

A) avoid

B) move

C) keep

D) answer

Answer : move

5. to occur

A) delay

B) surprise

C) happen

D) happen at the same time

Answer : happen

6. to revise

A) give advice

B) go back

C) change

D) awaken

Answer : change

7. aversion

A) rhyme

B) dislike

C) reason

D) form

Answer : dislike

8. to discipline

A) train

B) harm

C) remove

D) affect

Answer : train

9. furthermore

A) instead of

B) also

C) because

D) but

Answer : also

10. to resort to

A) vacation at

B) sort

C) wonder about

D) make use of

Answer : make use of

11. an attitude

A) outlook

B) height

C) quarrel

D) rule

Answer : outlook

12. to indicate

A) win

B) expect

C) look for

D) point of

Answer : point of

13. to respond to

A) know

B) answer

C) believe

D) desire

Answer : answer

Exercise 15

Vocabulary

2) Write the letter of the choice that is most nearly the opposite in meaning to the word on the left.

14. apparent

A) hidden

B) above

C) under

D) unnatural

Answer : hidden

15. neutral

A) relaxed

B) taking sides

C) old

D) not enough

Answer : taking sides

16. brutal

A) loyal

B) kind

C) unclear

D) healthy

Answer : kind

17. customary

A) hidden

B) unfriendly

C) well-known

D) unusual

Answer : unusual

18. awkward

A) graceful

B) outward

C) noisy

D) kind

Answer : graceful

19. a contrast

A) being together

B) similarity

C) disagreement

D) favorite

Answer : similarity

20. to vanish

A) appear

B) disappear

C) build

D) destroy

Answer :  appear

21. a dispute

A) disappointment

B) friend

C) hope

D) agreement

Answer :  agreement

22. excessive

A) leftover

B) indoors

C) not enough

D) late

Answer : not enough

23. to betray

A) leave

B) give

C) get stronger

D) be loyal

Answer : be loyal

24. accustomed to

A) attracted to

B) unaware of

C) aware of

D) not in the habit of

Answer : not in the habit of

25. fragile

A) tough

B) correct

C) unwrapped

D) graceful

Answer :  tough

Vocabulary

fromizmir-facebook
toefl grammar

Vocabulary