grammarGrammarModalstoeflYDS

Modals Quiz 17

PLay Google App

Modals Quiz 17

#1. Our father --------------- a small present for me and my sister every month when he --------------- his salary.

Answer : d) would buy/received

#2. A: This student has circled the mistakes in the text, but he hasn't corrected them, so he'll only get half marks. B: He --------------- the instructions properly.

Answer : e) must not have read

#3. --------------- lending me , liras so that I don't have to give the Dolmus driver a million lira note?

Answer : c) Would you mind

#4. It's not easy learning Turkish at home. Do you think I --------------- an evening course?

#5. He --------------- safety goggles, but he wasn't land, as a result, the hot steel badly damaged his eyes.

Answer : e) ought to have been wearing


#6. Do you think he --------------- to watch the match with us? I know he enjoys football.

Answer : e) would like

#7. You --------------- wear jeans or trainers at a formal gathering. It wouldn't be right.

Answer : e) mustn’t

#8. You --------------- all your holiday money on the first day. You will need some for the rest of the week.

Answer : b) mustn’t spend

#9. When their baby was born, Lucy --------------- up work until they found someone to look after the baby.

Answer : c) had to give

#10. A: I missed this week's episode of 'The Simpsons'. What happened? B: I don't know. I don't watch it any more. A: Why not? I thought you were a fan of the show like me. B: Yes. I --------------- it three times a week, but now I go to German lessons every night.

Answer : a) used to watch


#11. As a comedian he is no longer appreciated but ten years ago people --------------- at his jokes.

Answer : a) used to laugh

#12. Living cells exist in a variety of shapes; for example, they --------------- cube-shaped or flat.

Answer : a) may be

#13. I --------------- travel by coach to Istanbul last week because the airline pilots were on strike.

Answer : c) had to

#14. A: Are you going to enroll on the second course when we finish this one? B: I don't know. It's tliurtf coming every day after work. I--------------- a month before I start the second course.

Answer : a) may wait

#15. It is a long journey and there may not be any restaurants on the way. You --------------- something before you leave.

Answer : c) had better eat


#16. --------------- I get some plates while you are cutting the cake?

Answer : c) Shall

#17. You --------------- anything to me. If you want to spend virtually your entire wages on lottery tickets, then that's up to you.

Answer : b) don’t have to explain

#18. A: I wish I hadn't criticised Mark's drawings yesterday because he hasn't spoken to me today. Do you think he'll come to my party on Friday? B: Possibly, he --------------- you by then.

Answer : c) might have forgiven

#19. Oh no, look at the sign! We --------------- here. These spaces are for doctors and emergency patients only.

Answer : d) aren’t supposed to park

#20. I only had a brief chat with Mary at the bus stop, so I --------------- to ask her how she --------------- on in her new job.

Answer : b) forgot/was getting


Finish

Results

-

Modals Quiz 17

Modals Quiz 17

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Modals Quiz 17

Modals Quiz 17

Modals

Ton ————— your jacket on a clothes hanger and not leave it on the chair. You’ll crease it!

a) must have hung
b) would hang
c) may hang
d) ought to hang
e) will have hung

Answer : d) ought to hang

It is a long journey and there may not be any restaurants on the way. You ————— something before you leave.

a) might have eaten
b) would eat
c) had better eat
d) are able to eat
e) must have eaten

Answer : c) had better eat

I knew that Marcus didn’t have much money, but he has just bought a new car. He ————— the money from someone.

a) could borrow
b) must have borrowed
c) would rather have borrowed
d) is able to borrow
e) is supposed to borrow

Answer : b) must have borrowed

————— I get some plates while you are cutting the cake?

a) Do
b) Let
c) Shall
d) Did
e) Would

Answer : c) Shall

We ————— anything tonight. We ————— the leftovers from yesterday’s dinner party.

a) didn’t cook/used to eat
b) must not have cooked/will eat
c) won’t have cooked/should eat
d) might not cook/would’ eat
e) needn’t cook/can eat

Answer : e) needn’t cook/can eat

As a comedian he is no longer appreciated but ten years ago people ————— at his jokes.

a) used to laugh
b) have been laughing
c) are used to laughing
d) have laughed
e) had laughed

Answer : a) used to laugh

My dictionary isn’t in its usual place; someone ————— it.

a) should be borrowed
b) can borrow
c) might borrow
d) must have borrowed
e) ought to borrow

Answer : d) must have borrowed

I ————— travel by coach to Istanbul last week because the airline pilots were on strike.

a) ought to
b) need to
c) had to
d) am to
e) should

Answer : c) had to

You —————————— your doctor before you started dieting.

a) might consult
b) can consult
c) have to consult
d) should have consulted
e) have consulted

Answer : d) should have consulted

You ————— wear jeans or trainers at a formal gathering. It wouldn’t be right.

a) needn’t
b) don’t have to
c) might not
d) weren’t able to
e) mustn’t

Answer : e) mustn’t

Modals Quiz II