Verbs As Complements Quiz -2

Verbs As Complements Quiz -2

Choose the infinitive or the -ing form.

#1. You can’t expect --------- good at a sport the very first time you try it.

Answer : a) to be
You can’t expect to be good at a sport the very first time you try it.

#2. -------- can be quite dangerous if you don’t know what you are doing.

Answer : b) Parachuting
Parachuting can be quite dangerous if you don’t know what you are doing.

#3. Thank you for -------- me windsurfing.

Answer : b) taking
Thank you for taking me windsurfing.

#4. She really loves -------- stamps.

Answer : b) collecting

She really loves collecting stamps.

#5. I’m very bad at -------- the piano.

Answer : b) playing
I’m very bad at playing the piano.

#6. Would you like --------- horse riding with me?

Answer : a) to go
Would you like to go horse riding with me?

#7. I’m good at --------- but my husband can’t do it at all.

Answer : b) water skiing
I’m good at waterskiing but my husband can’t do it at all.

#8. I hope --------- to play badminton next winter.

Answer : a) to learn
I hope to learn to play badminton next winter.

#9. -------- helps me to relax.

Answer : b) Fishing
Fishing helps me to relax.

#10. I can’t live without -------- to music.

Answer : b) listening
I can’t live without listening to music.

#11. Could you teach me how -------- chess?

Answer : a) to play
Could you teach me how to play chess?

Finish

Results

Verbs As Complements Quiz -2

Verbs As Complements Quiz -2

Share your score!
Tweet your score!

HD Quiz powered by harmonic design

Verbs As Complements Exercise -2

Verbs As Complements Quiz -2

Choose the infinitive or the -ing form.

I’m very bad at ——– the piano.

a) to play
b) playing

Answer : b) playing
I’m very bad at playing the piano.

Would you like ——— horse riding with me?

a) to go
b) going

Answer : a) to go
Would you like to go horse riding with me?

I hope ——— to play badminton next winter.

a) to learn
b) learning

Answer : a) to learn
I hope to learn to play badminton next winter.

——– helps me to relax.

a) To fish
b) Fishing

Answer : b) Fishing
Fishing helps me to relax.

Thank you for ——– me windsurfing.

a) to take
b) taking

Answer : b) taking
Thank you for taking me windsurfing.

You can’t expect ——— good at a sport the very first time you try it.

a) to be
b) being

Answer : a) to be
You can’t expect to be good at a sport the very first time you try it.

Could you teach me how ——– chess?

a) to play
b) playing

Answer : a) to play
Could you teach me how to play chess?

She really loves ——– stamps.

a) to collect
b) collecting

Answer : b) collecting

She really loves collecting stamps.

I can’t live without ——– to music.

a) to listen
b) listening

Answer : b) listening
I can’t live without listening to music.

——– can be quite dangerous if you don’t know what you are doing.

a) To parachute
b) Parachuting

Answer : b) Parachuting
Parachuting can be quite dangerous if you don’t know what you are doing.

I’m good at ——— but my husband can’t do it at all.

a) to waterski
b) waterskiing

Answer : b) water skiing
I’m good at waterskiing but my husband can’t do it at all.

Verbs As Complements

Leave a Reply