English idiomsgrammartoefl

English idioms Exercise -6

English idioms Exercise -6

Choose the best meaning.

#1. To be in the soup.

Answer : A ) To be in trouble.

#2. To be in fine feather.

Answer : B ) To look fresh and healthy.

#3. To spill the beans.

Answer : A ) To tell a secret too soon.

#4. He wanted to buy a Cadillac but his son talked him into buying a Porsche.

Answer : B ) convinced

#5. mad money

Answer : A ) money to be spent in frivolous fashion


#6. It was impossible for him to make a living by acting.

Answer : B ) support himself financially by

#7. foot-in-mouth disease

Answer : A ) tendency to say the wrong thing at the wrong time

#8. to put the bite on someone

Answer : A ) to try to get money out of someone

#9. If you don’t cut out smoking three packs of cigarettes a day, you will die before you are fifty.

Answer : B ) stop

#10. That's the ticket!

Answer : A ) That’s exactly what is needed!


#11. to have kittens

Answer : A ) to become enraged and/or greatly surprised

#12. The cleaning lady objected to washing windows.

Answer : C ) expressed a negative attitude about

#13. If Johannes finally got rid of his old football, he ----------

Answer : B ) no longer has it

#14. The bus passes by her house every fifteen minutes.

Answer : B ) goes past

#15. I don’t feel like going out in the rain. Let’s stay home.

Answer : A ) want to


#16. boob-tube

Answer : B ) a television set

#17. nutty as a fruitcake

Answer : A ) very silly or stupid

#18. That does it!

Answer : B ) That’s the end! That is too much!

#19. If you’re up to your ears with homework, you ----------

Answer : B ) have a lot to do

#20. If you want to discuss the matter, you must calm down first.

Answer : A ) become quiet, more relaxed


Finish

Results

-

English idioms Exercise -6

Choose the best meaning.

English idioms Exercise -6

Choose the best meaning.

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Choose the best meaning.

English idioms Exercise -6

Choose the best meaning.

1. To be in fine feather.

A ) To look elegant.
B ) To look fresh and healthy.
C ) To be rich.

Answer : B ) To look fresh and healthy.

2. As cool as a cucumber.

A ) To be very reserved towards others.
B ) To be very strong.
C ) To be very calm in any situation.

Answer :

3. You can’t judge a book by its cover.

A ) You can’t judge someone by his or her appearance.
B ) You can’t judge someone objectively if you know him or her.
C ) It’s difficult to say if the book is nice or not.

Answer :

4. Bite the bullet.

A ) Eat something hard.
B ) Suffer bravely something very unpleasant.
C ) Stop something before it does you any harm.

Answer :

5. To be in the soup.

A ) To be in trouble.
B ) To be in bad company.
C ) To be in bad health.

Answer : A ) To be in trouble.

6. To be on pins and needles.

A ) Something that is very painful to you.
B ) To be very nervous.
C ) To feel very light and happy.

Answer :

7. To be long in the tooth.

A ) To be very hungry.
B ) To have a long tooth.
C ) To be too old.

Answer :

8. To spill the beans.

A ) To tell a secret too soon.
B ) To tell a lie to somebody.
C ) To make a mistake.

Answer : A ) To tell a secret too soon.

9. In a nutshell.

A ) In a small room.
B ) In a protective placeI
C ) In a few words.

Answer :

10. foot-in-mouth disease

A ) tendency to say the wrong thing at the wrong time
B ) inclination to boast incessantly
C ) dental problems
I suffer a lot from foot-in-mouth disease.
Well, Ralph has foot-in-mouth disease again.

Answer : A ) tendency to say the wrong thing at the wrong time

11. to have egg on one’s face

A ) to be extremely shy
B ) to be embarrassed by something one has done
C ) to get drunk heavily
She’s really got egg on her face. I was completely wrong, and now I have egg on my face.

Answer :

12. headache department

A ) a hospital
B ) a person who habitually causes problems
C ) the central government
Here’s another letter from the headache department.
Mrs. Wilson is my least favorite headache department.

Answer :

13. nutty as a fruitcake

A ) very silly or stupid
B ) something nonexistent
C ) excellent in taste

The whole idea is as nutty as a fruitcake. Tom is as nutty as a fruitcake.
They will put him in a nuttery someday.

Answer : A ) very silly or stupid

14. cruising for a bruising

A ) working very hard but with little result
B ) asking for trouble
C ) to work as a sales agent

Who’s cruising for a bruising?
You are cruising for a bruising, you know that?

Answer :

15. to talk turkey

A ) to speak carelessly
B ) to tell lies
C ) to talk serious business

We’ve got to sit down and talk turkey.
It’s time to talk turkey and quit messing around.

Answer :

16. to have kittens

A ) to become enraged and/or greatly surprised
B ) to live a pleasant life
C ) to have minor problems

When I heard the news, I had kittens.
I almost had kittens, I was so mad.

Answer : A ) to become enraged and/or greatly surprised

17. dog and pony show

A ) something very childish
B ) a beauty contest
C ) a demonstration, a speech, or other presentation that is presented often

Wally was there with his dog and pony show about water safety.
I’ve seen that dog and pony show so many times; it’s like I know all the words.

Answer :

18. to put the bite on someone

A ) to try to get money out of someone
B ) to kill or injure someone
C ) to get angry with someone

You’re already putting the bite on me for a few bucks. Go away.
Don’t put the bite on me. I’ve no money at all.

Answer : A ) to try to get money out of someone

19. to play ball with someone

A ) to treat someone not seriously
B ) to cooperate with someone
C ) to try to deceive someone

Are you going to play ball, or do I have report you to the boss? You will be better off if you will play ball with me.

Answer :

Choose the best meaning.

1.B 2.? 3.? 4.? 5.A 6.? 7.? 8.A 9.? 10.A
11.? 12.? 13.A 14.? 15.? 16.A 17.? 18.A 19.?

Choose the best meaning.