Parallel Structuretoefl

Parallel Structure Exercise – 6

Parallel Structure Exercise -6

Choose the option that maintains parallel structure in the sentence.

#1. Laura and Diane bang on Boen’s door when they need heavy furniture moved, after they have clogged the garbage disposal, and --------------------.

Answer : c ) if they find a spider in the bathtub

#2. In Professor Curall’s office, Ruben feigned the flu. He hoped to be excused from class, get an extension on his paper, and --------------------.

Answer : a ) spend the afternoon playing tennis with his friends

#3. In preparation for her run, Alicia --------------------, applied sunscreen, and inserted her earbuds.

Answer : a ) tightened her shoelaces

#4. To protect her delicate hands, Fran will not rake the yard, do the dishes, or --------------------.

Answer : c ) scrub the bathtub

#5. Belinda saw very little of the horror movie, for she shut her eyes --------------------, when she heard the monster’s footsteps in the dead leaves, and when characters started screaming.

Answer : a ) when the violins began to play


#6. After Amanda cashes her paycheck, the money goes to her savings account, cappuccino fund, and --------------------.

Answer : c ) credit card balance

#7. Bonkers, our ninety-pound golden retriever, chews on furniture, --------------------, and snots up the car windows inconveniences we did not anticipate when we adopted him.

Answer : c ) drags us around the neighborhood during walks

#8. When Diane takes her beagle for a walk, Santana enjoys sniffing for edible garbage, --------------------, and lunging at squirrels.

Answer : b ) howling at bicyclists

#9. Tonia kicked the back of Vincent’s desk, ---------------, and poked his arm with her sharp pencil, but he would not bend to the side so that she could get a glimpse of his quiz answers.

Answer : A. blew on his neck

#10. Neither -------------------- nor the ineffective air conditioner rattling in the window will deter Tiffany from loving the freedom of her first apartment.

Answer : b ) the inconsiderate neighbors playing loud music


Finish

Results

-

Parallel Structure Exercise -6

Parallel Structure Exercise -6

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Parallel Structure Exercise - 6

Parallel Structure Exercise -6

Choose the option that maintains parallel structure in the sentence.

1) Tonia kicked the back of Vincent’s desk, —————, and poked his arm with her sharp pencil, but he would not bend to the side so that she could get a glimpse of his quiz answers.

a ) blew on his neck
b ) she blew on his neck
c ) blowing on his neck

Answer : a ) blew on his neck

2) Neither ————— nor the ineffective air conditioner rattling in the window will deter Tiffany from loving the freedom of her first apartment.

a ) when the inconsiderate neighbors played loud music
b ) the inconsiderate neighbors playing loud music
c ) playing loud music by the inconsiderate neighbors

Answer : b ) the inconsiderate neighbors playing loud music

3) To protect her delicate hands, Fran will not rake the yard, do the dishes, or —————.

a ) refuses to scrub the bathtub
b ) won’t scrub the bathtub
c ) scrub the bathtub

Answer : c ) scrub the bathtub

4) When Diane takes her beagle for a walk, Santana enjoys sniffing for edible garbage, —————, and lunging at squirrels.

a ) howls at bicyclists
b ) howling at bicyclists
c ) she howls at bicyclists

Answer : b ) howling at bicyclists

5) In Professor Curall’s office, Ruben feigned the flu. He hoped to be excused from class, get an extension on his paper, and —————.

a ) spend the afternoon playing tennis with his friends
b ) to spend the afternoon playing tennis with his friends
c ) then to spend the afternoon playing tennis with his friends

Answer : a ) spend the afternoon playing tennis with his friends

6) In preparation for her run, Alicia —————, applied sunscreen, and inserted her earbuds.

a ) tightened her shoelaces
b ) was tightening her shoelaces
c ) did tighten her shoelaces

Answer : a ) tightened her shoelaces

7) Laura and Diane bang on Boen’s door when they need heavy furniture moved, after they have clogged the garbage disposal, and —————.

a ) having discovered a spider in the bathtub
b ) upon the discovery of a spider in the bathtub
c ) if they find a spider in the bathtub

Answer : c ) if they find a spider in the bathtub

8) Bonkers, our ninety-pound golden retriever, chews on furniture, —————, and snots up the car windows inconveniences we did not anticipate when we adopted him.

a ) would drag us around the neighborhood during walks
b ) he drags us around the neighborhood during walks
c ) drags us around the neighborhood during walks

Answer : c ) drags us around the neighborhood during walks

9. Belinda saw very little of the horror movie, for she shut her eyes —————, when she heard the monster’s footsteps in the dead leaves, and when characters started screaming.

a ) when the violins began to play
b ) while listening to the violins play
c ) during the violin music

Answer : a ) when the violins began to play

10) After Amanda cashes her paycheck, the money goes to her savings account, cappuccino fund, and —————.

a ) paying her credit card bill
b ) toward her credit card balance
c ) credit card balance

Answer : c ) credit card balance

Structure
Parallel Structure Exercise
Toefl Grammar

Structure

Parallel Structure Exercise